De nadelen en voordelen van een PVC vloer!

06-05-2015

PVC-vloeren zijn enorm populair op het moment. Wat maakt deze vloeren zo populair? Waarom zou je kiezen voor een PVC-vloer en minstens zo belangrijk: waarom zou je hier niet voor kiezen? We helpen je graag bij het maken van je keuze!

PVC-vloeren: wat is het? 

PVC-vloeren zijn kort gezegd imitatie parket- en tegelvloeren, ontwikkeld als alternatief voor parket of laminaat. In een eerdere blog  hebben we je al kort uitleg gegeven over PVC-vloeren. Houten vloeren zijn erg gewild, maar ook behoorlijk duur, vaak gehorig en daarnaast eisen ze meestal veel onderhoud. Tegelvloeren zijn zonder vloerverwarming erg koud en dat is bij pvc-vloeren stukken minder het geval. PVC-vloeren zijn wat betreft uiterlijk bijna niet te onderscheiden van houten/stenen vloeren, maar hebben niet de nadelen die je bij traditionele vloeren vaak wel hebt, ideaal dus!

PVC-vloeren zijn geschikt voor elke ruimte!

PVC-vloeren zijn geschikt voor elke ruimte. Deze vloer kan prima gelegd worden in de badkamer, keuken, slaapkamer en/of woonkamer. Buiten dat, zijn ze ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld kantoren en bedrijfsruimtes. Of je nou een strakke, trendy of klassieke uitstraling wenst!

Voordelen van PVC-vloeren

Aan elke soort vloer zitten voordelen en nadelen. De keuze voor je nieuwe vloer hangt uiteindelijk af van wat jij zwaarder vindt wegen, welke wensen en behoeften jij hebt. Om je te helpen zetten we hier een aantal (bekende) voordelen van PVC-vloeren voor je op een rij:

PVC vloeren hebben een lange levensduur
Het materiaal van een PVC-vloer is sterk en heeft daardoor een lange levensduur. De vloer kan prima tegen zware belasting en zal niet snel beschadigen of afbreken.

Grote slijtvastheid
Het materiaal is zeer slijtvast, meer dan bij houtenvloeren of andere natuurproducten. Ook hierdoor gaat je vloer langer mee!

Geschikt voor elke ruimte
PVC-vloeren kunnen, zoals boven al aangegeven, gelegd worden in elke ruimte. Vochtig of koud, groot of klein, ze zijn waterbestendig!

Hygiënisch en makkelijk te onderhouden
PVC-vloeren vereisen, anders dan bij laminaat of hout, weinig onderhoud. Mede daarom zijn ze zo populair. Daarnaast voelen bacteriën zich niet op hun gemak in het materiaal, erg hygiënisch dus!

Geluiddempend
Door de hoge dichtheid en verlijming van het materiaal is de PVC-vloer nagenoeg geruisloos. Geen last van klikkende hakken of geluiden van schuivende meubels, zelfs “zwevend” geinstalleerd niet!

Zeer geschikt voor vloerverwarming
Wil jij graag warme voeten in de winter? Een PVC-vloer kan prima met vloerverwarming!

Mooie, stijlvolle en zeer diverse uitstraling
PVC-vloeren worden glad gelegd, waardoor ze een prachtige uitstaling hebben. Ze zijn te verkrijgen in zeer diverse soorten, bijna identiek aan houtsoorten, waardoor ze een prachtige en stijlvolle uitstraling hebben.

Nadelen van PVC-vloeren

Daar waar er voordelen zijn, kleven er ook altijd nadelen aan een vloer. De nadelen komen voornamelijk voor bij een goedkope variant PVC-vloer. Deze variant verkopen we bij Woonvloeren.nl uiteraard niet! Op een rijtje:

Krassen bij goedkopere varianten
Bij goedkopere varianten PVC-vloeren kunnen er snel krassen ontstaan. Bijvoorbeeld door schuivende meubelen, voorwerpen op de vloer of scherpe hakken. De varianten met meer kwaliteit zijn hier veel beter tegen bestand. Daarnaast is het ook mogelijk om een extra beschermlaag over de vloer te laten leggen.

Schadelijke stoffen bij goedkopere varianten
Goedkopere varianten kunnen schadelijke stoffen bevatten. Met name goedkope vloeren uit bijvoorbeeld China, bevatten deze soms. De Nederlandse wetgeving heeft uiteraard eisen waaraan voldaan moeten worden.

Egaliseren ondervloer en leggen van de vloer
Om de PVC-vloer goed te leggen moet de ondervloer geëgaliseerd worden. De meeste mensen kunnen dit niet zelf, waardoor de vloer door een professional gelegd zal moeten worden. Egaliseren kan bij vol verlijming rechtstreeks op de constructievloer en zwevend door middel van verschillende typen folies.

We hopen dat we jullie hiermee een beetje op weg hebben kunnen helpen bij de keuze voor de juiste vloer in jullie woning. Heb je nog vragen of wil je graag een deskundig advies? Neem dan gerust contact met ons op!

Terug naar Blog