Uitgelicht: reinigings- en beschermingsproducten voor textiel, karpet en tapijt

07-10-2015

In onze vorige blog hebben we jullie meer informatie en uitleg gegeven over reinigings- en onderhoudsproducten voor je vloer. Maar hoe zit het met het reinigen en onderhoud van je tapijt en karpet? Welke producten zijn daar voor geschikt? Je leest het in deze blog! 

Reiniging en bescherming van textiel, tapijt en karpetten.

In een eerdere blog  hebben we jullie al informatie gegeven over de behandeling van  verschillende soorten vlekken in je tapijt. Er zijn veel verschillende soorten vlekken en de ene vlek is hardnekkiger dan de ander. Ga nooit zomaar zelf aan de slag met een vlek, want hiermee kun je je tapijt, karpet of andere meubelstof onherstelbaar beschadigen, en dat zou zonde zijn!

Wij hebben verschillende soorten reinigings- en beschermingsproducten in ons assortiment. Elk product heeft zijn eigen eigenschappen, toepassingswijze en voordelen. Omdat we begrijpen dat het soms lastig is om te bepalen welk product je nodig hebt, geven we je graag wat meer informatie (en advies) over onze producten!

RZ VlekkengrijperVlekkengrijper

De RZ vlekkengrijper is een reinigingsmiddel voor het verwijderen van vlekken die anorganisch (stoffen die niet door organismen worden gemaakt)  en wateroplosbaar (stoffen die in water op te lossen zijn) zijn. Vlekken van onder andere: (fris)dranken, urine of gras. Aan dit middel zijn geen agressieve toevoegingen toegevoegd, waardoor het ook niet schadelijk is voor het milieu. De RZ vlekkengrijper werkt moeiteloos en is daarom een erg populair product voor karpetten, tapijt, meubelstoffen en textiel.

 

VlekkenhamerRZ Vlekkenhamer 

De RZ vlekkenhamer is een reinigingsmiddel met een behoorlijk oplossend vermogen, ideaal voor hardnekkige vlekken! Dit middel is juist toe te passen bij vlekken die niet in water oplosbaar zijn, zoals: verf, olie, inkt of kauwgom. De vlekkenhamer reinigt binnen enkele seconden en beschadigt de vezel niet. Je kunt dit product gebruiken voor karpetten, tapijt, meubelstoffen en textiel.

 

 

 

RZ Textielreiniger

Daar waar de vlekkengrijper en vlekkenhamer een hardnekkige reiniger is, is de RZ Textielreiniger een milde reiniger voor het onderhoud van tapijt en meubelstoffen. Je gebruikt dit product dus niet om vlekken of vuil te verwijderen, maar om te voorkomen. De textielreiniger verwijdert beginnende looppaden en een snelle aanhechting van vuil. Daarnaast ruikt hij erg aangenaam, een echte opfrisser dus!

RZ Impregnaat

De RZ impregnaat is geen reinigingsmiddel maar een verzegeling. Deze verzegeling zorgt voor een bescherming van je (waterbestendige) tapijt, karpetten en meubelstoffen. Het voordeel hiervan is dat je vervilting (klitten) en verkleuring van je tapijt voorkomt en daarnaast zorgt het er voor dat vuil zich minder snel gaat hechten. Je gebruikt de RZ Impregnaat nadat je het tapijt of karpet eerst behandeld hebt met een RZ voor- of hoofdreiniger.

RZ Hoofdreiniger textiel

De RZ hoofdreiniger voor textiel is, zoals de naam wellicht doet vermoeden, een basisreiniger voor waterbestendige karpetten, tapijt en meubelstoffen. De reiniger werkt volgens de “sproei-extractie methode”.  Dit houdt in: water wordt met dit reinigingsmiddel onder druk in het tapijt/karpet oppervlak gespoten, en daarna onmiddellijk weer opgezogen.
Dit is de meest populaire methode voor het reinigen, omdat het een erg effectieve manier is om de meest hardnekkige en oude ingetrokken vlekken te bestrijden.

De RZ Hoofdreiniger neutraliseert geuren, reinigt tot onder in de vezel, vermindert allergenen van huisstofmijt en is daarnaast niet agressief voor de vezel. Dat is bevorderlijk voor een lange levensduur van je karpet, tapijt of andere meubelstof!

Meer informatie of advies?

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen over één van onze reinigings- of onderhoudsproducten? Neem dan gerust contact met ons op voor advies of informatie! 

Terug naar Blog