Vloerentrends voor 2016, wat gaat het worden?

23-12-2015

Het is de laatste maand van het jaar. 2015 is bijna afgelopen en het nieuwe jaar, 2016, staat voor de deur. Eerst nog gezellige kerstdagen en voor je het weet begint het nieuwe jaar. Met nieuwe trends in vloeren en woninginrichting. Wat worden de trends voor 2016? Wij geven je een blik in de toekomst.

PVC blijft stijgen in populariteit

PVC trendEen eerste, en ook zeer leuke, trend voor 2016 is de populariteit van PVC vloeren. Sinds de Tweede Wereldoorlog begon de productie van PVC. Inmiddels is het de op één na meest gebruikte kunststof. Wereldwijd neemt het gebruik van PVC met bijna 7% per jaar toe, aldus EVCM.

PVC is om verschillende redenen populair, de voordelen hebben we jullie al eens uitgelegd in een eerdere blog. Er zijn steeds meer variatie in PVC vloeren waardoor er voor ieder wel een passend aanbod is. Kleuren, afwerkingen en diverse uitvoeringen, met daarnaast een goede prijs-kwaliteitverhouding maken PVC populair!

 

Haal de natuur in je huis

Een trend die we in 2015 eigenlijk al veel zagen, is het gebruik van “natuur’. Bewuster omgaan met onze omgeving heeft Natuur in huis halendaarmee ook een effect in ons huis.

Natuurtinten, natuurlijke materialen en daarnaast de natuur laten terugkomen in bijvoorbeeld je behang of in foto’s. Deze natuurlijke (pastel) kleuren vind je dan ook terug in woonaccessoires, verf (voor op de muur) en in bijvoorbeeld een tapijt voor in de woonkamer of slaapkamer.

Daarnaast ook letterlijk de natuur in huis halen, door bijvoorbeeld planten en bloemen in moderne vazen. In 2016 zet deze trend zich voort, en wordt met name het gebruik van kleuren als blauw- en verschillende - groentinten populairder.

Ook in vloeren zien we de trend van de natuur terug. Men kiest steeds meer voor een vloer die oogt alsof deze rechtstreeks uit de natuur komt. Een houten vloer is kostbaar, de PVC vloer is daarom een goede nabootsing van een houten vloer, de duurzame variant! Deze is dan ook in zeer veel natuurtinten te verkrijgen.

Duurzaamheid en eerlijke materialen

DuurzaamheidOok deze trend is ons bekend, en zal zich voortzetten in 2016: het gebruik van duurzame en eerlijke materialen.

Wereldwijd zijn we steeds meer gericht op duurzaamheid en het gebruik van eerlijke materialen. Een trend die we terug zien op alle vlakken: eerlijke en natuurlijke voedingsmiddelen, duurzame materialen in bijvoorbeeld de bouwsector bij de bouw of verbouwing van een huis. En zo ook in onze vloeren en karpetten.

Op grondstoffen moeten we zuinig zijn, en het is daarom belangrijk dat onze producten op een zo eerlijk mogelijke manier worden geproduceerd en verwerkt. Daarnaast willen we ook graag zo lang mogelijk genieten van bijvoorbeeld de aankoop van een vloer. Duurzaamheid is daarom ook een belangrijke trend, ook voor de toekomst (en die van bv. je kinderen en kleinkinderen!).

Terug naar Blog